2003-2004: “Ament”

De eerste grote gebeurtenissen van het derde jaar waren de verBLOQqering van de vier nieuwe leden en het in bescherming nemen van de meter van het dispuut M.O.C.C.A.. De helden van de Terreursub zagen de meter onbeschermd op de bar van SCRED staan en besloten om de M.O.C.C.A.nen de vernedering van een gestolen meter te besparen. Vervolgens was het dispuut niet in staat om ons op gepaste wijze te bedanken, waarna het incident enigszins escaleerde. Uiteindelijk heeft M.O.C.C.A. na het doen van de belofte een bar voor ons te organiseren de meter teruggekregen.

Enkele weken later werd onze eigen meter gepresenteerd en in gebruik genomen met een forse hamerslag van de 69-voorzitters-hamer. Verwachte tegenacties bleven helaas uit.

In februari organiseerden we als Grote Dispuutsactiviteit het BLOQ-debat. Het debat was een groot succes aangezien bijna alle disputen meededen en er een enorme rij voor het pand stond. Gedebateerd werd onder andere over de stellingen ‘Het enige recht van de vrouw is het aanrecht’ (door Muntaz en T.A.E.N.I.A.) en ‘Op jonge leeftijd VVD stemmen is een teken van intelligentie’ (door Corduroy en Soixante-Neuf).

In maart vierde BLOQ zijn tweede dies met de beruchte Vietnam-bar die veel stof (en meel) deed opwaaien. De festiviteiten gingen gepaard met een workshop Vietnamees Loempia Vouwen, een fust naPalm en een hippie hoekje waar spacecake verorberd kon worden.

Het BLOQ-weekend vond dit jaar plaats in het pittoreske Dalfsen (in de buurt van Zwolle), en met name het Levend Stratego met rugby-elementen op de midgetgolfbaan zal niet snel vergeten worden. Tijdens dit weekend was het bestuur ook eindelijk gewisseld, ondanks een door het oude bestuur gesaboteerde wisselingsvergadering anderhalve week eerder. Het derde bestuur ‘Leuker kunnen we het niet maken’ bestond uit Linda, Evelyn, Ward en Piotr.

Wat ook nog vermeld dient te worden is de tweede plaats die we behaalden bij de 69-playbackshow door het playbacken van de Drie Tenoren (en 2 ballerina’s).

In november werden Elianne en Sijmen lid en in februari volgden Erik, Kirsten, Lidia en Maaike. Aan het eind van het jaar zegden Cora en Mark T. op, waardoor we het volgende jaar ingingen met 20 leden.

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑