2008-2009: “Always look on the BLOQ side of life”

Welkom bij de BLOQ side of life. Voor allen die deze speciale ervaring helaas hebben moeten missen, volgen hier een beschrijving van een oranjeblauw en vierkant jaar. Het begon op 4 maart 2008. Een avond die gelijk ook het einde betekende van onze kubieke meter, die geheel traditiegetrouw de bescherming van Piotr niet overleefde.

Er moet natuurlijk goed gegeten worden. Alleen met veel eten worden onze vierkante magen gevuld. Dus hielden we niet één tapasavond, maar drie. En pas toen we twee kilo kip hadden fijngesneden en gemarineerd, wisten we zeker dat we genoeg hadden. Tapasavonden werden afgewisseld met barbecues, perenavonden, vierkante maaltijden, zondagochtenddiners en een paasbrunch in december. En natuurlijk veel whisky.

Dat onze buren uit het oostBLOQ nog veel van onze tradities konden leren, bleek wel tijdens de vakantie naar Hongarije, waar een groene salade bestaat uit een krop sla en je een ongekookt ei in je soep kan verwachten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de Balatonwijn, vernoemd naar het meer van een meter diep. Gelukkig was er ook veel goeds te beleven, zoals waterfietsen met glijbaan, de piratenboot, huisje 1 en natuurlijk huisje 2.

The BLOQ side of life is ook heel macho. Dit werd vooral gekenmerkt door de oprichting van de BLOQ Air Force, inclusief helikopter en straaljager in BLOQkleuren. Wie het in zich denkt te hebben om ons mooie dispuut te kunnen verdedigen, moet in het bezit zijn van een oranjeblauwe tank van minstens schaal 1:72. Een vormende training bestaat natuurlijk uit het bekijken van de beste tieten- schieten-helikopterfilms. Deze lichamelijke inspanning dient natuurlijk te worden afgewisseld met de nodige hersenactiviteit. En wat leent zich hier beter voor dan het alom bekende BLOQdebat? Na maanden van voorbereiding wist de sub, bestaande uit Ingrid, Guido en Jobien, weer een eloquente avond neer te zetten met stellingen over tandenpoetsen, het rookverbod en Gordon Ramsey.

Omdat BLOQqers uitgesloten waren van deelname, was er een andere manier om onze intelligentie te testen. Namelijk via een zelfbedachte pubquiz waarbij naast het beantwoorden van bètavragen ook de juiste quote bij de juiste BLOQqer geplaatst moest worden. Onze creativiteit werd vooral tentoongesteld door de deelname van Sijmen en Rinse aan het Corduroy Cabaret Contest Program. De geheim agente en Olympische kogelstootster Stalina Stazietski/Olga Sterioitski wist ondanks het omstoten van een paar bierglazen de eerste plaats te behalen.

Dit is slechts een kleine greep uit alle gebeurtenissen die plaatsvonden tijdens het jaar dat bestuur “Always look on the BLOQ side of life” de scepter mocht zwaaien. Wie er niet bij was, moet het helaas hiermee doen. Gelukkig waren er zo’n veertig BLOQqers die alle ervaringen met het bestuur konden delen. Ook de nieuwe leden, Cecilia, Tom en Bart K hebben kunnen genieten van een voedzaam, vierkant jaar.

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑