2011-2012: “Verrekte Vierkant”

Op dinsdag 24 maart 2009 werd voorspeld dat er weer een mannenbestuur aan zat te komen. Deze voorspelling werd werkelijkheid op 15 maart 2011 toen Lucas, Frank, Felix en Rinse het nieuwe bestuur werden. De hoeveelheid SSR-leden binnen BLOQ was de jaren ervoor flink afgenomen, een van de belangrijkste doelen van het nieuwe bestuur was dan ook veel nieuwe BLOQjes te werven.

Het jaar begon met het traditionele BLOQdebat. Terra F. bleek het best te zijn in debatteren en zij wonnen dan ook het felbegeerde wisselkrat. BLOQ is natuurlijk niet altijd van de verantwoorde dingen, dus na het debat volgde een mooie FouteDassenKroegentocht waarin Frank de persoon met de meest foute das was. De DisputenContestWeek was niet een van de successtory’s van dit jaar en over de Gotcha zullen we het ook maar niet hebben. Gelukkig was de Bier- en Worstavond wel een succesvol terugkerend element van dit jaar. Vooral Felix krijgt altijd een glimlach op zijn gezicht bij het horen van de woorden bier en worst.

Bij een mooi Bourgondisch leven horen lekkere drankjes. Zo zijn we in een paar weken twee keer naar de Roebels geweest om zwevertjes te drinken, waarvan een keer met Zephyr. Ook was er wederom voorafgaand aan het ZomerSlotFeest een cocktailavond, dit jaar gelukkig zonder desastreuze gevolgen.

De BLOQ-vakantie is altijd een van de hoogtepunten van het jaar. Dit jaar zijn we naar het mooie Praag geweest. Met een bezoek aan een mooi oud kasteel zijn we cultureel bezig geweest. Toch draaide de vakantie vooral om grote hoeveelheden alcohol. Na zulke grote hoeveelheden alcohol gebeuren natuurlijk altijd mooie dingen, zo probeerde Raisa een worstentent op te kopen.

Na de vakantie begon de belangrijke periode waarin nieuwe sjaarzen gelubd moesten worden. Uiteraard was het BLOQ die op de Kampweek het hardst het dispuutslied zong. Dit – met enige hulp van het Zoutkorrel – zorgde ervoor dat alles en iedereen het BLOQ-lied de rest van de week in zijn hoofd had. Tal van wilde ideeën voor de kampweekpresentatie werden overboord gegooid; uiteindelijk werd ervoor gekozen om in een gelikte presentatie duidelijk te maken dat BLOQ het meest Bourgondische dispuut is. Onze Bougondische BLOQ-BBQ was als eerste van alle disputen vol en ondanks dat Roy mensen slakken probeerde te voeren, werd een aantal van hen uiteindelijk lid van ons mooie dispuut.

De open activiteiten periode begon met de jaarlijkse 3 Octoberviering waarbij de Hermes House Band zoals altijd een groot succes was. De Tapas- en Sangria avond was het begin van een mooie traditie en een favoriet bij Rinse en Lucas. Naast bourgondisch eten was er ook bier en worst en Amerikaans eten (Felix had een goed jaar). Het lustrum van SSR werd groots gevierd met wederom een optreden van de Hermes House Band. Na een gezellige Singstaravond, een strandwandeling, een legendarische kroegentocht en een picknick (beter bekend als binnen pannenkoeken eten) was er een grote groep potentiële BLOQjes. De oudere BLOQ-leden kregen de kans om deze mensen te leren kennen tijdens een poolavond. Hoewel niet iedereen even goed geïntegreerd heeft was het wel een hele mooi avond.

Uiteindelijk hebben we dit jaar een hele mooie vierkante Bourgondische lichting BLOQjes gekregen. Een mooie groep om SSR weer te gaan domineren; zo wonnen we de Terraanslag van SSR. Het moge duidelijk zijn dat het een goed jaar was!

Actief zijn op SSR heeft geleid tot heel veel nieuwe leden: Qualität im Quadrat. Dit jaar zijn MC, Marlies, Robbin, Rick, Alex, Anand, Jolien, Emmeline, Nina, Martijn, Hester en Tiko lid geworden. Romana en Bart Kamphorst werden lid af, Benjamin, Roxanne en Bart Ladrak werden oud-lid.

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑