2012-2013: “BLOQ your mind”

Nadat “Verrekte Vierkant” BLOQ van de afgrond had weggerukt door een prachtige nieuwe lichting binnen te halen was het aan “BLOQ your mind” om BLOQ weer daar te brengen waar zij thuis hoort: op de podia, het liefst op nummer één. Om deze doelstelling te realiseren werd meteen maar de DCW gewonnen. Een week lang hebben de BLOQqers en BLOQjes niet geslapen maar keihard gewerkt aan het afwerken van een lijst met honderd verschillende opdrachten. Van straten maken tot nachtelijk grachtzwemmen, van scrabbelen met bejaarden tot pauper zijn in Maaskantje, BLOQqers deden hun absolute best en dat werd naar behoren beloond.

Om op adem te komen voor de Gotcha! werd er natuurlijk goed gegeten op avonden als de oostBLOQavond en de Griekse avond, waarbij uiteraard de bijbehorende wodka en ouzo niet ontbraken. De echte klapper kwam natuurlijk weer bij het kerstdiner, waar Tom en Jolien ons weer op een volumineus en heerlijk diner op Goede Vrijdag trakteerden.

De Gotcha! ging dit jaar ook duidelijk beter dan vorig jaar. Onder leiding van Don Tiko hielden we zelfs enkele dagen de 1e positie, maar we gingen er helaas net niet met de beker vandoor en eindigden op een (gedeeld) derde plek.

Tussen al deze drukke bezigheden door werd er met het hele dispuut plus ouwelullen gecurled. Het kostte de meeste BLOQqers in het begin een beetje moeite hun evenwicht te bewaren op het gladde ijs, maar uiteindelijk bleek het een zeer geschikte sport voor BLOQqers. Veel strategie en natuurkunde met weinig lichamelijke inspanning en een erg leuke trainer volgens sommigen. Dit alles werd afgesloten door af te reizen naar warmere streken door Mexicaans te gaan eten in Den Haag, om daarna om 12 uur een heel café onder confetti te strooien omdat het 11 maart was geworden. BLOQ had de eerste 10 jaar overleefd en gaat vol goede moed door naar de 100.

Er moet natuurlijk ook goed gezopen worden om te vieren dat we 10 jaar bestaan. Daarom had de lustrumgalasub voor ons een prachtig gala georganiseerd met een waanzinnig hoge opkomst onder de ouwelullen en BLOQqers met maar liefst 63 aanwezigen. De voorraad appelsap van “De Schaapskooi” is vakkundig weggewerkt in de vorm van Japi’s en mannenliefde werd hardhandig afgestraft door teleurgestelde vrouwelijke dates.

Daarna ging met leven weer door via de traditionele foutedassenkroegentocht en het vieren van St. Piotrs Day naar de cocktailavond zonder gebroken knieën en het afsluitende zomerslotfeest. Op een iets lager pitje ging het BLOQ-leven de zomer in om helemaal op te laden voor de lustrum-BLOQ-vakantie naar Split. Split, de plek waar de zon altijd schijnt, het zeewater blauw en warm is en de cocktails goedkoop. De lage alcoholprijs heeft dan ook zeker gezorgd voor een ruime inname van alcohol wat dan weer nachtelijke zwempartijen opleverde. Verder werd er nog actief gewandeld in de natuur en gerelaxed op een eiland voor de kust.

Thuisgekomen was het tijd om hard aan de slag te gaan om alle nieuwe onschuldige studenten die Leiden (en later SSR) binnenstromen te laten zien waar je optimaal kunt genieten van je studententijd. De BLOQ-sangriabar op SSR was dan ook een groot succes, vooral ook voor de aanwezige BLOQqers.

Op de kampweek werd de succesformule van vorig jaar doorgezet. Een spetterende presentatie, de leukste opdrachten bij het nachtspel en een Bourgondische BLOQ-barbecue waar we met 15 sjaarzen – veel meer dan de toegestane 10 sjaarzen – een relaxte middag hebben bezorgd. Het succes van de kampweek zette zich door in de periode daarna. Nadat we SSR hadden bezaaid met onze flyers stroomden de aanmeldingen binnen voor de open activiteiten. Of het nou ging om 3 oktober, cocktails of fastfood, de locaties barstten altijd uit hun voegen door de in grote getale aanwezige sjaarzen. Dit alles werd afgesloten met de BLOQ-lustrumfeestweek met het thema “Who’s afraid of Orange and Blue?”. Op de dinsdag werd een succesvolle bierproefwedstrijd georganiseerd in een oranje-blauwe Van Wijkzaal en op vrijdag was het tijd voor de BLOQ-badjasjedasjedixo die duidelijk voor herhaling vatbaar was. Eerst werd met BLOQqers en ouwelullen gedineerd om daarna met een hoop geïnteresseerde sjaarzen in badjas te dixoën tot in de late uurtjes.

Niet veel later werden veel van deze sjaarzen ingestemd op de Megaturbo-instem-BLVD. Hierbij werden helaas ook veel sjaarzen teleurgesteld, maar we hebben 11 prachtige nieuwe BLOQjes mogen verwelkomen, namelijk Anne S, Jeroen D, Jaco, Gertjan, Lianne, Eline, Joan, Jacob, Marloes, Aniek en Toby. Verder werden Nikita, Robbin, Bart Kamphorst en Marc lid-af en Piotr en Kirsten oud-lid.

Uitgeput door de zware lubperiode kon bestuur “BLOQ your mind” na Oud en Nieuw weer het normale BLOQ-leven oppakken. BLOQ-records werden gebroken, de stamppot gestampt en er werd met spacecake op gegymd (protip: geen succes).

Tijdens carnaval is heel BLOQ weer afgedaald richting het zuiden naar Herpen. De weg ernaartoe was voor sommige BLOQqers wel erg lastig en meerdere tanden zijn gesneuveld. Op de zaterdagavond ging de hele groep geheel verkleed de brabo’s eens uitleggen wat carnaval vieren is, wat resulteerde in een mooie avond en nog betere foto’s.

Helemaal zonder knal kon het bestuursjaar van “BLOQ your mind” ook niet aflopen. Daarom werd net in de week voor de wissel-BLVD nog even de DCW gewonnen onder bezielende leiding van generaal Lelkens. Al moet je de hele Haarlemmer doorkruipen met een sinaasappel voor je neus of boodschappentassen vol euroshopperpannenkoeken op elkaar stapelen, niets is een BLOQqer te gek voor de overwinning.

Kort samengevat: het was een fantastisch jaar en de macht kan met een goed gevoel worden doorgegeven aan “Vierkant dus Dominant” (wat een poepnaam is dat zeg).

Vierkante Groet,

BLOQ your mind

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑