2013-2014: “Vierkant dus Dominant”

Toen “Vierkant dus Dominant” de leiding over het mooiste dispuut van SSR overnam van “BLOQ your mind” lagen de zware tijden van BLOQ ver achter ons. De angst voor een kleine lichting of een lege activiteit waren niks meer dan onrealistische nachtmerries. Waar BLOQqers vroeger droomden over grote populariteit vreesden wij het nu. Ons jaar zal gekweld worden door luxeproblemen zoals te veel geïnteresseerden, volle fusies en grote lichtingen. Luxueuze uitdagingen wellicht, maar desalniettemin nog steeds uitdagingen. Het behouden van de identiteit en knusheid van BLOQ zouden onze voornaamste doelen worden dit jaar.

Dat ook dit jaar weer een bourgondisch jaar zou worden werd al snel aangetoond met het jaarlijkse kerstdiner op Goede Vrijdag. Voor een kerstmaal is het immers nooit te laat en een ware BLOQqer zal nooit een heel jaar zonder kunnen. Het was een heerlijke maaltijd waar niet alleen goed genoten werd maar ook zoals altijd jong en oud weer bij elkaar kwam.

Dit was uiteraard een bourgondisch hoogtepunt van het jaar maar zeker niet het enige. Ook dit jaar waren de agenda’s van BLOQqers weer rijkelijk gevuld met geweldige bourgondische activiteiten. Gelukkig voor ons als bestuur en de rest van BLOQ houdt onze Jolien veel van koken en kwam dit vaak terug in de activiteiten. Naast de gebruikelijke bier- en worstavonden kwamen dit jaar ook vele buitenlandse keukens voorbij zoals de Italiaanse, Mexicaanse, Indonesische, Turkse en Chinese avond. Wij hebben dan ook ons uiterste best gedaan om BLOQqers op een gezond studenten (over)gewicht te houden.

Ook toonden wij weer aan dat BLOQqers alles overhebben voor het goede leven en zich niet laten beletten door lange afstanden en het gebrek aan eigen vervoer. Zo zijn wij al liftend naar Antwerpen gegaan om daar een terrasje te pakken zoals dat nergens anders beter kan. Dit was een prachtige activiteit die zich ook zeker in de toekomst zal herhalen.

Dat wij BLOQqers weten hoe we van het goede leven moeten genieten mag duidelijk zijn. Afgelopen jaar hebben wij echter ook voor het eerst meerdere pogingen gedaan om deze bourgondische kennis met onze mede SSR-leden te delen. Zo vloeide de wodka rijkelijk op onze OostBLOQborrel met Corduroy, hebben de vrouwen van Amaryllis de BLOQmannen goed warm gehouden en hebben wij ook diep in het glaasje gekeken met Terra F.

Uiteraard moeten we niet vergeten dat deze andere disputen, naast goed borrelmateriaal, ook onze rivalen zijn! Zo bleek ook weer bij de Gotcha!. Onze krijgsmachten vochten dit jaar weer dapper in de naam van alles wat vierkant was. Al snel bleken de troepen van BLOQ het effectiefst en leek het erop dat de overwinning in het vooruitzicht kon liggen. Onze troepen werden echter getroffen door twee kostbare hinderlagen van 9×7 en Zoutkorrel. Al snel bleken onze verliezen te groot om nog een kans te maken op de overwinning. Andere contesten verliepen gelukkig beter. Zo wonnen wij dit jaar voor de tweede keer op rij het GDA van Terra F. en hebben wij ook de derde overwinning van de DCW in het vizier. BLOQ bleek dit jaar dus nog net zo fanatiek en dominant als altijd.

Zoals elk jaar zijn we uiteraard ook dit jaar op BLOQvakantie geweest. Dit jaar was Hongarije gezegend met onze aanwezigheid. Een land waarin een “stripclub” je iets meer biedt dan je had gehoopt, bier en cocktails rijkelijk vloeien voor weinig zlotys en de maaltijden bestaan uit niks meer dan vlees. Wat wil een BLOQqer nog meer?

Maar de rust en kalmte zouden niet het hele jaar duren, het was weer tijd voor de eerstejaarsperiode en SSR had een recordlichting aan sjaarzen binnengehaald. De periode begon voor ons al goed met een geweldige kampweek waar wij als BLOQ met meer mensen aanwezig waren dan enig ander dispuut. Al snel bleek dat BLOQ weer een goede indruk had achtergelaten op de sjaarzen en dat was goed te merken. Uiteindelijk liepen er vijfenzestig met ons mee en zaten de open activiteiten dagen van te voren vol. Een goed lubbeleid zorgde er gelukkig voor dat het aantal aanmeldingen beperkt bleef tot zeventien. Hieruit hebben we uiteindelijk negen geweldige nieuwe BLOQjes ingestemd. Verder vertrok kort na een prachtig Oud en Nieuw met BLOQ onze geliefde quaestor, Jolien, voor een half jaar naar Dublin. De rest van het jaar zal “Vierkant dus dominant” de zaken met drie bestuursleden moeten afronden, gelukkig wel met hulp van Felix om de financiën op orde te houden.

Als prachtig einde op een mooi bestuursjaar vond een paar dagen voor de wissel nog de verBLOQqering plaats. Robin, Liselot, Koen, Eline, Eloise, Rhys, Lianne, Pjotr en Lars werden die dag officieel geïnaugureerd, Ebola kon er jammer genoeg wederom niet bij zijn. Verder werd onze heilige Pjotr dit jaar oud-lid en werd er niemand lid af. Al met al was het dus een goed, mooi en vierkant jaar voor BLOQ.

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑