2014-2015: “BonBonBLOQ”

Op 10 maart werd dan eindelijk de felbegeerde eer van het bestuur zijn van BLOQ aan ons overgedragen. Een jaar lang mochten wij de vierkante kar voort gaan trekken. We trapten het jaar meteen goed af met onze welkomstbubbelborrel, waar we het bestuursjaar inluidden met prosecco en taart. De eerste speech van Jacob vond ook meteen plaats; om er maar meteen goed in te komen. Het zou zeker niet de laatste zijn.

Geïnspireerd door de taart vond de daarop volgende week de kinderfeestjesactiviteit plaats. Rick werd meteen bang gemaakt met de belofte van ‘Ezeltje Rick’, wat helaas slechts met een foto van hem werd gespeeld. Er waren feesthoedjes en -toeters, die de huisgenoten van Aniek iets minder konden waarderen. Wij vonden ze wel geweldig. Ook Lianne heeft zich een middag aardig uitgeleefd met het maken van zakjes snoep die iedereen na afloop mee mocht nemen.

Langzamerhand begonnen de eerste BLOQqers jarig te worden en hen viel al snel iets op: iedereen die jarig was kreeg een verjaardagskaart met een persoonlijke foto van hun favoriete bestuur (toevallig waren wij dat). Al voor het bestuursjaar begonnen was hadden we namelijk een grootsche fotoshoot gehouden waarbij we van de meest karige foto’s verjaardagskaarten hebben gemaakt. Deze vielen erg in de smaak.

Het jaarlijkse kerstdiner op goede vrijdag vond plaats op… ja, goede vrijdag weer! BLOQqers, jong en oud, waren weer in grote getalen aanwezig. De kerstdinersub bestond dit jaar uit Jolien, Lucas en Rinse en we hebben heerlijk gedineerd en (weer) veel te veel gedronken.

Eén van de leukste dingen die we als bestuur hebben gedaan in het bestuursjaar was toch wel ons bestuursweekend. We begonnen het weekend met een kopje koffie bij de ouders van Jacob met heel veel lekkers daarbij. We vervolgden onze tocht naar het ouderlijk huis van Eline in Heemstede, waar we heerlijk geluncht hebben. Voordat onze reis vervolgde naar het noorden, hebben we een pitstop gemaakt in het dorpje Blokker. We kunnen hier, zo openbaar op het internet, niet te veel vertellen over de avonturen die we daar hebben beleefd. Wel kunnen we vertellen dat het te maken heeft met een opblaasboot, tennisrackets, en een bankje in het water. Geïnteresseerden kunnen bij Eline terecht. ‘s Avonds hebben we gegeten bij Lianne in het mooie Friesland en onze reis eindigde in Groningen, waar we tot diep in de nacht gefeest hebben. We hebben een fantastisch weekend gehad.

We hebben ook weer meegedaan aan de contesten van SSR, waaronder de DCW en de GOTCHA. Helaas niet eerste geworden, maar we hebben beide weken erg gestreden.

In de zomervakantie vond de BLOQvakantie naar Istanbul plaats en deze was moooiii. Lianne was helaas niet mee, wat iedereen erg jammer vond. Dit jaar vond ook voor de tweede keer de BLOQ liftwedstrijd plaats, wat ook in de zomervakantie gebeurde. Het uiteindelijke doel van deze dag was de Deutsche Hauftstadt, alleen enkele groepjes gingen voor andere plekken. Zo vonden Eline en Lars Leiden wel een mooi eindpunt, en zijn ze daarna met de auto naar Berlijn gereden. De enthousiaste en zeer snelle Jolien en Rick zijn gestrand in Essen. Uiteindelijk hebben Jeroen en Lianne de liftwedstrijd gewonnen en hebben we een heel leuk weekend in Berlijn gehad.

Na de EL CID week met de BLOQ sangriaborrel vond de kampweek plaats in Ellertshaar. We hebben daar voor de eerstejaars en voor onszelf de Bourgondische BLOQbrunch georganiseerd. Iedereen was brak, maar het eten was wel heel erg chill. Dit is ook de week waarin we zijn begonnen met het lubben van sjaarzen.

Algauw begonnen de open activiteiten, maar eerst hebben we nog de HBLOVDOAP-avond gehad (een ieder die er bij was weet hoe episch het is geweest) en hebben we tussendoor nog 3 oktoberrr met elkaar gevierd. De allerleukste open activiteit vonden wij wel het uitje naar het Tikibad, waar iedereen klaarblijkelijk zo dronken is geworden dat werkelijk niemand zich ook maar iets herinnert. Zelfs de 17-jarige eerstejaars niet. Na een lange en zeer spannende periode hebben we er weer een geweldige lading BLOQjes bijgekregen: Stefan A., Jitse, Rachelle, Maaike, Bart, Hero, Stefan B., Jasper en Rosalin.

Het oud & nieuw diner vond voor de laatste keer plaats op de Rijnsburgerweg, omdat het gebouw daarna gesloopt zou worden. Rest in peace en zo, we hebben er met BLOQ mooie tijden beleefd. Rinse heeft een geweldig diner neergezet en we hebben 2015 knallend ingeluid en zijn toen naar SSR gegaan om nog veel meer te gaan drinken.

Het BLOQweekend vond plaats in een klein dorpje waarvan wij, zoals het heurt, de naam alweer zijn vergeten, maar dat doet er verder ook niet toe. Het was, net zoals altijd, weer een geweldig weekend waar veel leuke dingen tussen/met BLOQqers zijn gebeurd. We hebben weer gechilld in onze badjassen, veel spelletjes gedaan, we zijn heel hard dronken geworden en hebben Apeldoorn op zijn kop gezet. Beetje the usual voor een weekend.

En toen was het alweer tijd voor de wissel, en maakten we plaats voor het nieuwe bestuur. We hebben een super leuke tijd gehad, vele mooie herinneringen gemaakt en ontzettend genoten. Met een beetje weemoed, maar vooral erg veel vertrouwen dragen we het stokje over aan bestuur ‘Vierkant Voorop’. Ons vind je op de bank, joe!

Lieve groetjes, Jacob, Eline, Lianne & Aniek

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑