2015-2016: “Vierkant Voorop”

Na een jaar lang onder de leiding van bestuur BonBonBLOQ geleefd te hebben was het op 10 maart 2015 dan eindelijk zo ver: bestuur Vierkant Voorop kreeg de touwtjes in handen, vastberaden om dit jaar een groot succes te laten zijn. Met Lars aan het roer, die al een bestuursjaar bij de LBC achter de rug had, kon het niet anders dan dit waar gemaakt zou worden. Echter zou ook dit jaar niet zonder uitdagingen zijn. De aanhoudende populariteit van BLOQ klinkt misschien als een goed iets, en dat is het uiteraard ook, maar stelt ook de uitdaging om het kaf van het koren te scheiden en niet te veel aanmeldingen binnen te slepen. Hiertoe hanteerden we net als vorige jaren een passief lubbeleid. Het lubbeleid mocht dan passief zijn, maar met zowel Lars als Liselot in de NC-Uit en met Eloise als SSR-mentor werd BLOQ in ieder geval al snel op de kaart gezet bij de sjaarzen.

Onze eerste activiteit was de Griekse avond. Alhoewel deze activiteit nog niet helemaal vlekkeloos verliep, luidde deze het jaar goed in als voorbeeld van de vele bourgondische activiteiten die nog zouden volgen. Zo werden later bijvoorbeeld de fondue-avond en de Spaanse avond geïntroduceerd en natuurlijk de Japanse avond, waarbij er zelfgemaakte sushi genuttigd kon worden. Het zal niemand verbazen dat deze activiteit erg in de smaak viel bij zowel BLOQqers als sjaarzen. Verder hebben we nog onze eigen kapsalons gebouwd en met een authentiek recept zelf hamburgers gemaakt en gebakken.

Dit jaar was er natuurlijk ook weer een OostBLOQavond met Corduroy en hebben we voor het eerst ook een gezamenlijke BLOQ-M.O.C.C.A. activiteit georganiseerd, om de interdispuutsbanden wat aan te halen. Het idee was dat beide disputen zouden bijdragen aan een maaltijd voorafgaande aan een borrel. Zo konden ieders kwaliteiten benut worden, wij zorgen voor het hoofdgerecht en M.O.C.C.A. voor de toetjes. Qua eten was dit in ieder geval een uitstekende match en aan het eind van de avond werd er volop geïntegreerd.

Een van de beste weken van dit jaar was natuurlijk de vakantie naar Fissabon, onder andere georganiseerd door Lars en Rhys. Met een beetje strand, veel zon, veel sangria en cocktails van meer dan een halve liter was er eigenlijk alles dat een BLOQqer zoekt op vakantie. Verder zijn er ook prachtige dronken foto’s gemaakt met de TOMIMOPs, een soort fotopalen die overal door Lissabon stonden. Na het maken van de foto kon een e-mailadres ingevoerd worden om deze later in je inbox aan te treffen. Wat een handige uitvinding, hier kan vast niks bij misgaan! Helaas wilde iedereen die hier gebruik van maakte dat de rest van BLOQ en de thuisblijvers van hun foto’s mee konden genieten. Hetgeen tot gevolg had dat de bloq.be alias al snel op de zwarte lijst van Hotmail kwam te staan, een probleem dat niet zo makkelijk op te lossen bleek…

Vlak na de vakantie volgde alweer snel de kampweek. Alhoewel het de eerste paar dagen regende mocht dit de pret niet drukken. Nouja, voor de mensen met verzopen eenpersoons quechua tentjes was het iets minder leuk. Gelukkig waren een paar BLOQqers zo aardig om die van Jasper te drogen te hangen aan een nabijgelegen huisje. Toen het weer wat opklaarde kwamen er steeds meer sjaarzen bij onze partytent kijken en er waren er ook genoeg bij de Bourgondische BLOQ Brunch op donderdag.

Tijdens de open activiteiten was nog meer belangstelling van sjaarzen. Net als de eerdergenoemde Japanse avond, vielen ook de andere openactiviteiten erg goed bij de sjaarzen. We zijn zelfs gaan paintballen op het goede adres. Al dit had tot gevolg dat we 17 aanmeldingen hadden waarvan er uiteindelijk 11 zijn ingestemd, te weten (op volgorde van anciënniteit): Tim Oussoren, Nathan Looije, Wouter van Berkel, David Groenendijk, Evert Stolte, Jeffrey van Raasdorp, Iris Haex, Jeanette Zorn, Iris Klein Schiphorst, Charlotte Groenendijk en Emilie de Raadt.

Helaas komt ook aan alle goede dingen een eind. Na lovende woorden van alle aanwezigen bij de wisselBLVD, was het op 8 maart 2016 tijd om plaats te maken voor bestuur ‘Uit onverwachte hoek’. Alhoewel we het volste vertrouwen hebben in onze opvolgers, zullen we het ook wel missen om bestuur te zijn. Hopelijk heeft iedereen net zo genoten van ons bestuursjaar als wij.

Met vierkante groeten, Vierkant Voorop

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑