2016-2017: “Uit Onverwachte Hoek”

Ons jaar begon, verrassend genoeg, met de WisselBLVD. Zeer onverwachts gingen we van tevoren eten bij de Woo Ping. Er werd zo hard gezopen dat we voortaan niet meer ons geld er strategisch uit mogen drinken.

Aan het begin van ons bestuursjaar hadden wij een aantal goede voornemens. We wilden niet zo karig zijn als voorgaande jaren en hadden daarom de doelstelling om BLOQ nooit wraps voor te schotelen. Wel waren er taco’s, zoals op de Jaco’s-taco’s-en-zeker-geen-wrapsavond. Ons tweede goede voornemen was om gekke, lange, onverwachte namen te bedenken voor onze activiteiten, denk aan de Paella-zeg-dat-wel-ja-avond en de Ben-je-al-een-beetje-natborrel (no worries, dit was tijdens de Gotcha). Op deze manier mocht Jaco van ons toch nog een beetje zijn creativiteit de vrije loop laten. De enige keer dat Jaco de inhoud van de activiteit mocht bepalen, was tijdens de OA-periode. Hij heeft namelijk de Jumpsquare activiteit bedacht en iedereen vond het fantastisch. Bovendien hadden wij het cliché streven om het hele jaar in ons vestje te passen, dit is iedereen gelukt (bij sommige iets beter dan bij anderen). Ons laatste voornemen was om een keertje met BLOQ te gaan Jagertrainen. Helaas is dit nog niet gebeurd, maar zeg nooit nooit.

Toen we een beetje op dreef waren, vond het kerstdiner plaats. Je had het vast niet verwacht, maar ook in ons jaar was het kerstdiner weer op Goede Vrijdag en uiteraard was het weer smullen.

De BLOQ-vakantie nam in ons bestuursjaar een onverwachte wending, veel slechter dan een hoek. We hadden het kunnen verwachten, want het enige bestuurslid dat mee ging was Jaco. BLOQ leed aan een identiteitscrisis en door al het bier begon blauworanje een beetje op roodgeel te lijken. Sowieso werd er, voor en na de vakantie, het afgelopen jaar behoorlijk wat geslet, maar gelukkig hebben we daar ook een paar mooie BLOQ-stelletjes aan overgehouden*.

Het was weer een mooie, drukke, gezellige en hier daar en wat chaotische Open-Activiteitenperiode. Dit was het gelukkig allemaal waard, omdat we er een superleuke lichting aan overgehouden hebben. Vooral Stefan had al snel een favoriet sjaarsje*. Tegen alle verwachtingen in was er gelukkig geen sprake van machtsmisbruik tijdens de OA-periode.

Op de eerste eetactiviteit waar onze nieuwe leden aanwezig waren, gingen we lekker couscous eten. Helaas viel dit niet zo goed in de smaak bij onze kersverse BLOQjes, tip voor aankomende besturen: neem de nieuwe kids lekker mee naar de Mc Donalds.

Op 31 december vond het oud-en-nieuwdiner plaats. Op Klik 11 (onverwachte locatie) genoten wij van een heerlijke maaltijd, die wij graag zelf omschrijven als het culinaire hoogstandje van ons bestuursjaar. Daarna gingen we uiteraard naar SSR om daar lekker te djensen.

In februari vond het pre-lustrumweekend plaats in Renesse*, het was een zeer enerverend weekend. Het enige wat Rosalin er verder over kwijt wil is dat je nooit uit moet gaan met een das, dat gaat fout. Daarnaast raad ze je aan om nooit fietsen te huren op een BLOQ-weekend, dat gaat ook fout.

Niet lang daarna ging het bestuur weer op weekend, ditmaal zonder de rest van BLOQ. We reisden af naar het huis van Rosalins ouders waar we overnachten in hun B&B. Nadat we lekker gejagertraint hadden, besloten we de dorpskroeg van Oud-Beijerland onveilig te maken. De dassen hebben we deze keer maar thuis gelaten. Blijkbaar is het niet overal duidelijk dat Stefan op vrouwen valt.

Het was al bijna het einde van ons bestuursjaar, maar dat betekende ook het begin van het 3e BLOQlustrum. We gingen zaterdag 10 maart van start met een epische zwembadborrel op onze 15e verjaardag. Op de maandag van de lustrumweek was het alweer tijd voor ons om op te stappen en het stokje over te dragen aan Jeffrey, Jeanette, David en Maaike. Voor alle epische verhalen over het lustrumjaar, verwijzen we jullie door naar hun jaarverslag.

Nog even een final note, we hebben tegen jullie gelogen, sorry. We hebben nog een andere keer één van Jaco’s ideeën uitgevoerd, hoewel dit was toen ons bestuursjaar al afgelopen was. Hij kwam op het fabeltastische idee om verder te gaan als oud-bestuur Harde Hoeken, inclusief mooie vesten.

Onverwachtse joe,

Harde Hoeken

Rachelle, Rosalin, Stefan* en Jaco*

*Voor al deze gevallen verwijzen wij u graag door naar de speekselketen.

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑