2018-2019: “Out of the BLOQ”

Met uitermate veel enthousiasme en motivatie, begonnen wij ons jaar met de ‘Ok…we zijn bestuur’-borrel. 

We waren als bestuur er op gebrand om er zo’n bourgondisch mogelijk jaar van te maken. Dat betekent dat we veel eetactiviteiten gingen organiseren van een niet-te-evenaren kwaliteit. Onze eerste eetactiviteit was de ‘Merry Curry avond’ en vanaf dat moment werd het in de maanden voor de zomer alleen nog maar bourgondischer, met de ‘Stoofpotactiviteit’, het ‘Toetjes Festijn’ en de ‘Super Soepactiviteit’. Ook werd er door het bestuur alvast geoefend voor de open activiteiten met een ‘Sushi avond’.

Het jaar voor ons was het lustrumjaar, maar er stond nog één lustrumactiviteit op de planning: de uitreiking van de tweede BLOQ Almanak! De sub heeft hard gewerkt aan dit boekwerk, maar het was nog net niet klaar voor einde van het lustrumjaar. De almanak is gaaf geworden en het staat vol met leuke herinneringen aan de afgelopen 5 jaar. De uitreiking zelf was ook een succes. Op het einde van de avond had de sub last van hun hand van het schrijven van de vele leuke persoonlijke stukjes in de almanakken.

De Gotcha was dit jaar opnieuw enorm spannend. Er waren infiltratiemissies op de Klik en fietsachtervolgingen. Met topscoorder Wouter aan de leiding waren we heel competitief, wat resulteerde in een tweede plaats! Alleen het Zout heeft ons kunnen aftroeven met valsspel.

De zomer naderde en SSR ging al bijna met recess, maar niet voordat we nog een keer legendarisch konden borrelen op ‘Lars’ en Jasper’s Escalation Borrel Activity’. En legendarisch was het.

De BLOQvakantie had dit jaar het Zuid-Franse Lyon als bestemming. Deze stad werd een week lang de achtergrond voor chille (dakterras)borrels, gave feestjes, en gek genoeg ook nog een beetje cultuur en historie. De sub had een vakantie bucketlist gemaakt, waar BLOQqers konden strijden voor de meeste punten en eeuwige roem. Nadeel: Lyon werd er een stuk onveiliger door. Voordeel: Iedereen wist nu wel waar de goedkoopste wijn te vinden was.

Helaas verliet onze praeses Henri ons voor Limburg in het nieuwe academische jaar, dus moest het bestuur verder met z’n drieën. Met de Open Activiteitenperiode voor de deur, ging dit nog een uitdaging worden. Gelukkig hebben we kunnen rekenen op de fantastische hulp van BLOQqers. Zo hebben we zelfs de ‘Limburgse avond’, met zuurvlees en vlaai, succesvol neer kunnen zetten zonder een echte Limburger in ons midden.

Een significant aantal BLOQqers is afgelopen jaar begonnen met boulderen en het was dus niet verrassend dat de nieuwe ‘indoor-klimmen activiteit’ een sportief succes werd.

De gehele OA-periode was druk en gezellig, en heeft uiteindelijk geresulteerd in een geweldige nieuwe lichting: Kristie Thomassen, Maud Straatsma, Vera Vloetgraven, Mayra Nas, Thomas Griep en Sascha Donath.

Na de OAs gaat de tijd snel. In december hebben we nog één van onze favoriete activiteiten gehad in de Zwevende Hemel, waar we de befaamde mixdrankjes van de Roebels, de Zwevertjes, namaakten en natuurlijk opdronken. Beide het imiteren en het drinken gingen verrassend goed en al snel was het een dronken boel bij Jeffrey thuis.

Ook was er nog tijd voor de BLVD waar lichting 2013-2014 kon strijden voor hun bierlidmaatschap. En er moest zeker voor gestreden worden, want volgens Rhys moest het spelelement terugkeren in de adtwedstrijden. Dit kwam hem duur te staan, want pas bij zijn derde pul bier liet Evert hem winnen.

Op BLOQweekend werd er dit jaar carnaval gevierd in Eindhoven. Daarvoor werden er door BLOQqers natuurlijk veel leuke kostuums uit de kast getrokken. Van een verwarde professor, tot Ash en Misty, en zelfs letterlijke bierflesjes onesies.

Toen was het alweer 11 maart en was het tijd om het stokje over te geven aan het nieuwe BLOQbestuur ‘Living on the Edge’. Zij gaan het vast en zeker goed doen, maar vast en zeker ook net iets minder gaaf dan ‘Out of the BLOQ’.

Met vierkante groeten, 

Out of the BLOQ

Anne, Evert, Sanne

Made by BLOQ's own Websub!

Up ↑